Rautakaupat ja rakentaminen


 

 

Kaukana ovat ne ajat kun rautakaupoista sai vain työkaluja ja rakennustarvikkeita. Jos on monessa paikassa olemassa lapsiparkki ja joissain jopa äijäparkki niin rautakauppoihin on syntynyt vaimoparkki. Sillä välin kun isäntä käy valitsemassa itselleen työkaluja kuten uutta naulapyssyä ja puukon terää niin emäntä viihdyttää itseään vertailemalla eri valaisimia. Ja kun herra vielä miettii, että mitkä puukon terät olisivat parhaat niin rouva voi tutkailla uusia tapetteja makuuhuoneeseen. Eli rakennus- ja remontointimateriaalien lisäksi erilainen sisustustavara valtaa koko ajan suurempaa alaa rautakaupan lattioista. Toisaalta tuo on ihan ymmärrettävää, sisustussuunnittelu ja kaikenlainen siihen liittyvien tuotteiden myynti on kasvanut jo suuren luokan liiketoiminnaksi. Nykyäänhän suositaan jo pienempiä asuntoja ja niiden sisustukseen panostetaan enemmän. Toisin oli ennen: silloin rakennettiin isoja omakotitaloja, mutta sisustukseen satsattiin vähemmän. Nykyään kuitenkin palkataan rakennusliike hoitamaan hommat alusta loppuun asti, nykyihmisillä kun ei ole aikaa ja osaamista talon rakentamiseen. Lisäksi nykyään kiinnitetään paljon enemmän huomiota kaikenlaiseen energian säästämiseen. Ilmalämpöpumput ovat jo lähes jokaisen omakotitalon vakiokalustoa ja toiset tykkäävät katsella niitä rautakaupassa, toiset taas ostavat tuotteen mieluummin suoraan firmalta, joka myös hoitaa asennuksen. Tällaiset firmat esittelevät ilmalämpöpumppuja yleensä netissä ja tarjoavat myös tunnettuja tuotteita kuten Mitsubishi LN www.lampotilamestarit.fi/ilmalampopumput/mitsubishi-ln.php. Se hyvä puoli on tällaisilta yrityksiltä ostaessa, että jos myöhemmin tarviiilmalämpöpumppu huolto -palvelua niin sen saa samalta taholta, jolloin voi siis hoitaa kaiken asioinnin ns. yhden luukun periaatteella. Lisätietoa www.lampotilamestarit.fi/huolto/ilmal%C3%A4mp%C3%B6pumpun-huolto.php.
Samoin kaikenlainen puhdistaminen on kasvanut suureksi liiketoiminnaksi. Ennen riitti järvestä kannettu vesi ja harja. Nykyään pitää olla erilaisia painepesureita ja höyrypesureita jokaisessa autotallissa. Kaikenlainen julkisivujen pesu ja autojen pesu on jokaviikkoinen harrastus. Ja talojen julkisivujen pesu pitää kuitenkin tehdä huolella, ettei kastele rakenteita. Samoin nyt on nousussa myös biopuhdistus. Ihmiset ovat nykyään hyvin ympäristötietoisia, eikä pesuhommissa haluta tuhota luontoa. Siihen biopuhdistus on hyvä vaihtoehto.
Ja nykyään noita vanhoja taloja sitten kovasti remontoidaan ja monella tahtoo siinä unohtua se kaikkein tärkein asia eli talostahan pitäisi tehdä kestävä, terve ja turvallinen asua. Esimerkiksi homeet ja asbesti ovat sellaisia vanhojen talojen vitsauksia, että niihin pitäisi paneutua kaikkein eniten, kartoittaa asbestin tilanne ja tutkia homealttiit rakenteet. Sitten tehdä niille vaadittavat toimenpiteet ja huolehtia ettei ongelmia pääse jatkossa syntymään. Ja vasta tämän jälkeen tärkeysjärjestyksessä tulevat sitten tapettien värit ja struktuuripinnoitteet. Yksi tuttuni esimerkiksi työskentelee alalla, työtänsä siis on asbestikartoitus Hämeenlinna -nimisessä paikassa. Ja on kertonut monia tapauksia, joissa ensin on remontoitu kaikki pinnat siisteiksi ja sitten vasta on lähdetty selvittämään mitä kauheuksia löytyy pintojen alta. Kiva siinä sitten repiä auki uusia ja kalliita pintamateriaaleja, kun sen purkuhomman olisi ihan hyvin voinut tehdä jo ennen kuin tapetit ja kaakelit on laitettu paikalleen.
Sinänsä jos ei tahdo aina löytää tekijöitä kaikkiin rakennusalan hommiin niin kannattaa tutustua eri nettisivuihin, joissa on listattu eri alojen toimijoita, esim. rakennusalan yrityksiä löytyy www.sukututkimustoimisto.fi/page8.html. Tai onhan niitä paljon muitakin sivustoja, joissa on rakennusalan yrityksiä. Googlella löytyy varmasti paljon hyviä sivuja.
Toisaalta tämä on asukkaiden ongelma vain omakotitaloissa, rivi- ja kerrostaloissa saa monesti isännöitsijä ensin vääntää asukkaiden kanssa tuosta aiheesta ja kun pitkälliset neuvottelut on saatu päätökseen niin sitten isännöintitoimistosta ilmoitetaan urakoitsijalle, että nyt saa tulla töihin. KMN-Palvelut


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: OM HS Pto Suomi | omhspto@omhspto.com