Rautakaupat ja rakentaminen


 

 

Kaukana ovat ne ajat kun rautakaupoista sai vain työkaluja ja rakennustarvikkeita. Jos on monessa paikassa olemassa lapsiparkki ja joissain jopa äijäparkki niin rautakauppoihin on syntynyt vaimoparkki. Sillä välin kun isäntä käy valitsemassa itselleen työkaluja kuten uutta naulapyssyä ja puukon terää niin emäntä viihdyttää itseään vertailemalla eri valaisimia. Ja kun herra vielä miettii, että mitkä puukon terät olisivat parhaat niin rouva voi tutkailla uusia tapetteja makuuhuoneeseen. Eli rakennus- ja remontointimateriaalien lisäksi erilainen sisustustavara valtaa koko ajan suurempaa alaa rautakaupan lattioista. Toisaalta tuo on ihan ymmärrettävää, sisustussuunnittelu ja kaikenlainen siihen liittyvien tuotteiden myynti on kasvanut jo suuren luokan liiketoiminnaksi. Nykyäänhän suositaan jo pienempiä asuntoja ja niiden sisustukseen panostetaan enemmän. Toisin oli ennen: silloin rakennettiin isoja omakotitaloja, mutta sisustukseen satsattiin vähemmän.
Samoin kaikenlainen puhdistaminen on kasvanut suureksi liiketoiminnaksi. Ennen riitti järvestä kannettu vesi ja harja. Nykyään pitää olla erilaisia painepesureita ja höyrypesureita jokaisessa autotallissa. Kaikenlainen julkisivujen pesu ja autojen pesu on jokaviikkoinen harrastus. Ja talojen julkisivujen pesu pitää kuitenkin tehdä huolella, ettei kastele rakenteita. Samoin nyt on nousussa myös biopuhdistus. Ihmiset ovat nykyään hyvin ympäristötietoisia, eikä pesuhommissa haluta tuhota luontoa. Siihen biopuhdistus on hyvä vaihtoehto.
Ja nykyään noita vanhoja taloja sitten kovasti remontoidaan ja monella tahtoo siinä unohtua se kaikkein tärkein asia eli talostahan pitäisi tehdä kestävä, terve ja turvallinen asua. Esimerkiksi homeet ja asbesti ovat sellaisia vanhojen talojen vitsauksia, että niihin pitäisi paneutua kaikkein eniten, kartoittaa asbestin tilanne ja tutkia homealttiit rakenteet. Sitten tehdä niille vaadittavat toimenpiteet ja huolehtia ettei ongelmia pääse jatkossa syntymään. Ja vasta tämän jälkeen tärkeysjärjestyksessä tulevat sitten tapettien värit ja struktuuripinnoitteet.


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: OM HS Pto Suomi | omhspto@omhspto.com